Home > Innovatie > Facilitaire Coalitie

Facilitaire Coalitie

Samen werken aan een omgeving waar je wilt zijn

Hoe beter mensen met elkaar samenwerken, hoe beter de sfeer in een gebouw. En waar de sfeer goed is, is het aangenaam werken. Ook voor bezoekers, waar je als bedrijf continu een goede indruk op wilt maken. Een positieve beleving, die verder wordt versterkt als de samenwerking tussen facilitaire dienstverleners -van catering tot schoonmaak en van beveiliging tot afvalverwerking- optimaal is. 

De Facilitaire Coalitie (voorheen FM Coalitie) zet zich hiervoor in. De Facilitaire Coalitie helpt jouw organisatie om een duurzaam samenwerkingsverband tussen verschillende facilitaire dienstverleners tot stand te brengen. Wij hanteren daarvoor een integraal samenwerkingsmodel dat begeleidt wordt door de Facilitair Verbinder.

Facilitair Verbinder

De Facilitaire Coalitie zorgt ervoor dat iedereen (van werkvloer tot strategische laag) invulling geeft aan de doelstellingen van jouw organisatie. Iedereen is (daadwerkelijk!) medeverantwoordelijk. Vele handen maken licht werk. Maar hoe stuur je deze mensen aan in een kort tijdsbestek en met een drukke agenda? Hoe zorg je voor een juiste onderlinge synergie en de juiste competenties, tools en handvaten? Daarvoor is er de Facilitair Verbinder.

De Facilitair Verbinder is onafhankelijk en heeft de tijd, expertise en instrumenten om de juiste verbinding en samenwerking tussen de facilitaire dienstverleners op te bouwen. Hij heeft maar een doel: het realiseren van de doelstellingen van jouw organisatie en deze vertalen naar de werkvloer. De Facilitair Verbinder:

  • Stuurt en bewaakt op de te behalen resultaten
  • Beweegt richting uniformiteit in cultuur en kleding
  • Creëert verbinding tussen facilitaire partijen en de gezamenlijke ambitie
  • Brengt facilitaire processen duidelijk in kaart

Wat de Facilitair Verbinder nog meer doet, leest u in de brochure 'De Facilitaire Coalitie'

 

Eén team, één ambitie 

Alle facilitaire dienstverleners trekken zowel strategisch, tactisch als operationeel op als één team, met één ambitie en met gezamenlijke doelstellingen. Met de Facilitair Verbinder als onafhankelijke aanjager. Een rol die essentieel is in de ketensamenwerking en bij het creëren van die positieve (sfeer)beleving van klanten, collega’s en bezoekers. Met de komst van de Facilitaire Coalitie worden facilitaire dienstverleners binnen een bedrijf niet langer gezien als ingehuurde partijen, maar vormen ze écht een onderdeel van de organisatie.

Wilt u weten hoe wij dat doen?

Bekijk de brochure

 

Best practice - Circl

De ‘FM Coalitie’ bij Circl, een circulair paviljoen op de Amsterdamse Zuidas, won in 2017 een Best Practice Award en de titel European Cleaning and Hygiene Awards 2018 in de categorie ‘Excellence in Client and Contractor Partnerships’. 

Samen verantwoordelijk

Elke partner blijft zelfstandig en verantwoordelijk voor zijn eigen specialisme. De Facilitaire Coalitie zorgt voor samenhang in de processen, planningen en taken. Vanuit de gezamenlijke ambitie ontstaat een identieke focus en gedeelde verantwoordelijkheid. Zo ontstaat ruimte voor echte waardecreatie voor de organisatie van de klant.

We hebben een uitgebreide toolkit die bijdraagt aan deze duurzame samenwerking. Een mooie mix van instrumenten, met als doel optimaal samen werken aan een omgeving waar je wilt zijn. Denk hierbij o.a. aan:

  • dag/weekstarts
  • hospitality-training
  • een onboarding programma
  • “kijkje in elkaars keuken”
  • resultatendashboard

Benieuwd naar alle instrumenten? 

Bekijk de brochure

Wilt u eens verder praten over de Facilitaire Coalitie? 

Dat kan natuurlijk! Onze collega Bianca van Veldhuizen (Manager Transities) helpt u graag verder:

Bel met 06 – 55 36 19 18 of mail naar: bianca.van.veldhuizen@csu.nl

Contact opnemen via facilitairecoalitie@csu.nl kan ook.