Home > Innovatie > Benchmark-2019

Facilitaire Innovatie 2019

Er is behoorlijk wat aan de hand op het gebied van Facility Management. Meer ondernemerschap, zelfsturing en de empowerment van facility partners moeten zorgen voor een verdere verbetering van de prestaties. Daarnaast krijgen hospitality en gastbeleving meer ruimte en aandacht. Dat vraagt om vernieuwing, anders denken en om de slimme inzet van nieuwe technologie. Met de nationale benchmark Facilitaire Innovatie 2019 onderzocht CSU welke stappen toonaangevende organisaties nemen op het gebied van vernieuwing van het Facilitair Management. Vraag het rapport hieronder aan.

In het najaar starten we de benchmark Facilitaire Innovatie 2020 waaraan u deel kunt nemen. Houd onze LinkedIn pagina hiervoor in de gaten.

Benchmarkrapport
Facilitaire Innovatie 2020

In dit rapport ziet u hoe de Facilitaire markt zich beweegt. Welke stappen nemen toonaangevende organisaties op het gebied van vernieuwing? Welke ambities hebben zij voor Facility Management?

Overhandiging Benchmarkrapport 2020 op Vakbeurs Facilitair, v.l.n.r.: Diane van Dijk (Directeur Hospitality & National Accounts CSU), Natalie Hofman (voorzitter FMN), Esmée Ficheroux (lid Raad van Bestuur CSU).


Blogs & Infographics

Facility manager kleurt steeds groener

Woensdag 23 oktober 2019

Geschreven door: Kos Fourkiotis, Manager Innovatie CSU

Geen enkele organisatie kan er omheen: duurzaamheid en circulariteit. Ook binnen Facilitair Management (FM) is het steeds meer een issue. Al valt er nog veel te verbeteren, blijkt uit recent CSU-onderzoek. Hoe innovatief is de facility manager als het om duurzaamheid gaat?

Lees meer


Facilitaire innovatie: 3 tips van de koplopers

Donderdag 8 augustus 2019

Geschreven door: Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur CSU

De facilitaire sector krijgt steeds meer te maken met innovaties op zowel sociaal als technologisch vlak. Dat vraagt om een andere manier van denken, samenwerken en het slim inzetten van technologie. Een aantal koplopers doet dat nu al heel erg slim!

Lees meer


9 stappen naar een optimale ketensamenwerking

Donderdag 1 augustus 2019

Een optimale samenwerking tussen facilitaire ketenpartners wordt door facilitair verantwoordelijken als het meest ideale facilitaire model gezien, zo blijkt uit ons benchmarkonderzoek. Hoe realiseer je dit in de praktijk? Wij helpen u op weg met deze infographic.

Lees meer


7 voordelen van ketensamenwerking

Donderdag 1 augustus 2019

Het optimaliseren van ketensamenwerking biedt volgens facilitair verantwoordelijken vele kansen, zo blijkt uit ons benchmarkonderzoek. Wat is het belang van een efficiënte en effectieve samenwerking tussen facilitaire ketenpartners? Ontdek in deze infographic de 7 voordelen.

Lees meer


De weg van innovatie

Woensdag 17 juli 2019

Er zijn verschillende manieren om innovatie aan te pakken, zo blijkt uit het benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie. Organisaties kiezen voor technologie (high tech) of focus op samenwerking en hospitality (high touch). Volg de stappen voor een high performance op het gebied van innovatie.

Lees meer


Voorzichtige flirt Facilitymanagement een feit

Vrijdag 1 maart 2019

Geschreven door: Diane van Dijk, directeur Hospitality en National Accounts bij CSU

Heel langzaam zie ik het gebeuren. Er bloeit iets moois op tussen facilitymanagement en de onderlinge ketens. Steeds vaker zoeken ze elkaar op om te kijken hoe ze gezamenlijk hun werk beter, efficiënter, innovatiever en leuker kunnen maken. En net als bij een goed huwelijk is het geven en nemen!

Lees meer


Samen fouten durven maken!

Donderdag 7 februari 2019

Geschreven door: Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur CSU

De wereld van Facility Management verandert snel. Grote innovaties als slimme sensoren, virtual reality, robotica en algoritmisch werken doen hun intrede. Spannend voor veel organisaties, omdat ook de rol van Facility Management hierdoor sterk verandert. CSU wil heel graag weten hoe facilitair Nederland er innovatief voorstaat. Daarom startten wij ons eigen benchmarkonderzoek.

Lees meer


Vernieuwen is vallen en opstaan

Woensdag 12 december 2018

Geschreven door: Kos Fourkiotis, Manager Innovatie CSU

De wereld van een facility manager staat momenteel niet stil. Een van de grootste uitdagingen binnen organisaties is hoe je omgaat met innovatie. Waar begin je en wat past bij het DNA van jouw organisatie? En hoe zorg je ervoor dat ook je collega’s erin meegaan? Mijn advies: experimenteer en kijk waar het schip strandt!

Lees meer


Facility Management: dé trends voor 2019

Vrijdag 23 november 2018

Geschreven door: Diane van Dijk, directeur Hospitality en National Accounts bij CSU

Waren facility managers de afgelopen jaren voornamelijk bezig met kostenbesparing, tegenwoordig draait het steeds meer om hospitality, klantbeleving en vernieuwen. Als ik kijk naar de trends, denken we minder in silo´s en is samenwerken de verbindende factor. Alleen samen creëren we de ultieme klantreis!

Lees meer