Home > Duurzaam

Duurzaam

Duurzaam doe je samen

Groen vanbuiten en vanbinnen, dat is CSU. CSU heeft scherpe doelen voor een gezonde, prettige leef- en werkomgeving. Zo zetten we ook dit jaar weer grote stappen in het verlagen van onze - al lage - CO₂-uitstoot en in meer hergebruik van materialen. Dat voelt goed én past bij onze ambities en die van onze klanten en samen­werkings­partners, zoals ook blijkt uit onze Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022. Resultaten toonde aan dat duurzaamheid terug is als nummer 1 prioriteit van Facilitair Nederland. We bundelen met hen de krachten en werken aan elkaars duur­zaam­heids­doelstellingen. Zodat klimaat, economische groei en welzijn straks beter in balans zijn. Samen zetten we pas écht flinke groene stappen.

Duurzaamheid als hoeksteen

CSU is trots dat we samen met ruim 200 bedrijven het Green Recovery Statement hebben getekend. Gezamenlijk pleiten we er voor om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. Het volledige statement met daarop alle bedrijven die hebben ondertekend vindt u hier.

Wist u ook dat:

  • CSU partner is van MVO Nederland 
  • CSU in 2022 voor de 9e keer is uitgeroepen als Top Employer Nederland
  • CSU in 2015 voor de 2e keer de Golden Service MVO Award won met voor Nederland unieke budgetcoaching
  • CSU in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award won

Downloads

EcoVadis

CSU is aangesloten bij EcoVadis. EcoVadis is een evidence-based online platform dat bedrijven in staat stelt de duurzaamheidsprestaties van hun leveranciers te evalueren. De methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, deze zijn onderverdeeld in vier thema’s: ‘Milieu’, ‘Arbeid en mensenrechten’, ‘Ethiek’ en ‘Duurzaam inkopen’. EcoVadis heeft 21 indicatoren gedefinieerd op basis van de internationale duurzaamheidsnormen. Uit deze indicatoren selecteert EcoVadis de criteria die relevant zijn. Het doel van deze beoordeling is het meten van hoe goed je als organisatie de principes van duurzaamheid integreert in jouw managementsysteem. Het verstrekken van ondersteunende documentatie is hiervan een belangrijk onderdeel.