Home > Blog > Weer naar kantoor! Kijk jij er ook zo naar uit?

Weer naar kantoor! Kijk jij er ook zo naar uit?

Vrijdag 24 Juli 2020
Door: Diane van Dijk, directeur Commercie & Hospitality bij CSU

Na de zomervakantie zag ik altijd spandoeken langs de weg hangen met de tekst: “De scholen zijn weer begonnen” Die boodschap was vooral bedoeld voor ons verkeersdeelnemers. Let op! Rijd voorzichtig! Denk aan de veiligheid van onze kinderen! Na maanden thuiswerken vanwege corona ga ik heel af en toe weer naar kantoor. Ik voel me net zo kwetsbaar als een kleuter die op z’n fietsje voor het eerst naar school gaat. 

 

Thuiswerkers

Begin maart behoorde ik als Brabantse tot de voorhoede van de thuiswerkers. Na 4 maanden is zoveel mogelijk thuiswerken nog steeds het advies. Voor medewerkers in de schoonmaak, de zorg, de voedselketen en alle andere helden die al die tijd “gewoon” hebben doorgewerkt is dit misschien moeilijk voor te stellen. Maar “wij” kantoormedewerkers zetten onze eerste voorzichtige stapjes buiten onze inmiddels vertrouwde thuiswerkplek. En dat vinden we best spannend.
Het automatisme van vóór de corona-uitbraak is weg. We voelen ons wat overweldigd op kantoor. Om medewerkers een veilige haven te bieden is het belangrijk om ze mee te nemen in alle veranderingen.

 

Gastvrijheid voor medewerkers

Bij gastvrijheid en hospitality denken we vaak aan het naar de zin maken van bezoekers of gasten. Maar vergeet vooral de medewerkers niet! Juist nu alles anders is dan we gewend waren, is vriendelijkheid, zorgzaamheid en duidelijkheid essentieel.
Binnen CSU hebben we de afgelopen maanden heel goed nagedacht en veel ontwikkelt voor onze klanten, waaronder innovatieve coronapreventiemaatregelen.
Om de medewerkers die weer terugkomen op kantoor goed en vooral positief mee te nemen in de veranderingen, hebben we vanuit team Hospitality een praktische gids ontwikkeld. De Uit-Kijk Gids.

 

Uit-Kijk Gids

Met de Uit-Kijk Punten in deze gids bedoelen we niet de fotogenieke plekken in een landschap. Het zijn de plekken en aandachtspunten op en om het kantoor waar we extra waakzaam moeten zijn in verband met coronabesmetting. En hoewel we het spannend vinden, kijken wij kantoormedewerkers ook uit naar onze terugkeer op kantoor. Net als naar onze eerste schooldag.
In de Uit-Kijk Gids hebben we alle Uit-Kijk Punten én innovatieve oplossingen ervoor gebundeld. Met een glimlach en een positieve, empathische toon. De hele klantreis van een medewerker komt aan bod. Die reis begint thuis al achter de computer of de smartphone met een berichtje van het werk. De reis verloopt verder via de parkeerplek voor auto of fiets, via de entree en receptie, de trappen en liften, de werkplekken en vergaderruimtes. Tot aan de lunch, de koffie, de wandelgangen, beveiliging, logistiek en het toiletbezoek. De Uit-Kijk Gids is een inspiratiebron om alle kantoormedewerkers een veilige werkomgeving en een blijvend veilig gevoel te geven.

 

Kantoor van de toekomst

Als we de kantoren nu in één keer goed inrichten en nieuw gedrag stimuleren met positieve communicatie en nudging, dan is de kans groot dat dit een blijvende cultuurverandering oplevert. Dan creëren we met elkaar de kantoren van de toekomst. Als veilige ontmoetings- en werkplek waar medewerkers naar uitkijken om naartoe te gaan.

 

Heb jij nog ideeën en punten die ook thuishoren in deze Uit-Kijk Gids? Mail ze naar me, ik ben heel benieuwd!

 

Je kunt de Uit-Kijk Gids gratis downloaden of als papieren exemplaar bestellen via hospitality@csu.nl.

Geschreven door: Diane van Dijk
Diane van  Dijk

Diane van Dijk is directeur Commercie & Hospitality bij CSU. Haar voelsprieten staan altijd en overal op scherp om trends, bloopers en ontwikkelingen op het gebied van gastvrijheid, klantgerichtheid en hartelijkheid te spotten. De menselijke beleving van bezoekers, gasten en medewerkers staat bij Diane centraal. In haar columns deelt ze haar ervaringen.

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.