Home > Blog > John's Scherpe Blik

John's Scherpe Blik

Maandag 07 November 2016
Door: John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur

Zo, terwijl ik deze blog schrijf zie ik dat ik precies 3246 stappen heb gezet vandaag. Ja, ik heb tegenwoordig weleens zo’n fitnessarmband om m’n pols. Er zit niet alleen een stappenteller op, zo'n apparaatje houdt je halve medische toestand bij. Hoeveel je slaapt, je hartslag, je calorieënverbruik… Natuurlijk is het een leuke gadget. Maar ik gelóóf ook in dit soort dingen. Wat heeft dit nu allemaal met CSU te maken? 

Het woord ‘duurzame inzetbaarheid’ doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Bij CSU streven we ernaar om onze medewerkers lang fit en gezond te houden. Bijvoorbeeld met ons leefstijlproject (waarbij medewerkers advies krijgen over een gezonde leefstijl) en met korting op een abonnement van de sportschool. Gezondheid is immers belangrijk als je aan het werk bent. Zeg nu zelf, je hebt toch meer plezier in je werk als je goed in je vel zit? 

Het leuke van die armbandjes is dat het mensen bewust maakt van hun leefstijl: heb ik vandaag wel genoeg lichaamsbeweging gehad? We zijn daardoor meer met onze gezondheid bezig. Wat mij betreft een prima ontwikkeling. Het past ook in de nieuwe kijk op de gezondheidszorg. Vroeger was het: als je wat mankeerde wist de dokter wel een oplossing. Tegenwoordig gaan we van 'genezen' naar 'voorkomen' toe. En dan komen we tot de ontdekking: de belangrijkste dokter of het beste medicijn ben je zelf. Door gezonder te leven. Daar helpt zo’n armbandje bij. Of een van de vele gratis apps voor je smartphone. Die doen ongeveer hetzelfde. 

Je ziet mij dus wat vaker de trap nemen in plaats van de lift. Bij het benzinestation laat ik die Marsreep maar liggen. En als het werk het maar even toelaat ga ik een rondje hardlopen. Ook omdat ik op 9 oktober aan de start stond bij de Marathon van Eindhoven. Nee, niet de hele, we deden met ongeveer 70 collega’s van CSU mee aan de estafette-marathon. Dus nu snap je meteen waarom ik zo nauwkeurig volg hoeveel stappen ik vandaag heb gezet… 

Ik moet eerlijk zeggen: ik voel me er beter bij, iets meer aandacht voor mijn leefstijl. Sterker, ik kan het iedereen aanraden. En het voelt extra goed om in een omgeving te werken waar investeren in de gezondheid van werknemers geen loze kreet is. Niet voor niets is CSU driemaal op rij uitgeroepen tot Top Employer Nederland. Mens sana in corpore sano oftewel: een gezonde geest in een gezond lichaam.  Je zou het net als ik eens moeten proberen. (En volhouden natuurlijk.)

 

 

Geschreven door: John van Hoof
John van Hoof

John van Hoof is sinds 2012 voorzitter Raad van Bestuur bij CSU. Daarnaast is hij bestuurslid van branchevereniging OSB en heeft hij jarenlange ervaring in de (bedrijfs)gezondheidszorg.  

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.