Home > Besteidee 2019
English language

Stem op het beste schoonmaakidee!


De beste ideeën komen van de beste schoonmakers!

We vroegen jullie naar ideeën om het schoonmaakvak voor jou en je collega’s beter, leuker of makkelijker te maken. We ontvingen meer dan 100 ideeën voor onze innovatiewedstrijd ‘Het beste schoonmaakidee van CSU’. Maar wie heeft nu het beste idee dat het werk ook écht beter, leuker of makkelijker maakt? Een speciale werkgroep Innovatie bekeek alle ingezonden ideeën en maakte een selectie door alle ideeën punten te geven. Hieronder staan de acht gekozen ideeën die kans maken op de titel ‘Het beste schoonmaakidee van 2019’.

UPDATE: De grote winnaar van 2019 is bekend: Instructievideo's van werkzaamheden.

Top 8 Beste Ideeën CSU

Brigitte Robben

1. Hergebruiken van latex wegwerphandschoenen
Apart inzamelen van onze gebruikte latex wegwerphandschoenen en deze door middel van een speciaal chemisch proces recyclen naar nieuwe producten. Zo dragen we bij aan afvalreductie en de vermindering van de CO2 uitstoot.

Marjolein Wielens/Carla Sofia Sousa Carinhas

2. Elastiek om afvalzakken
Het idee is om een postbode elastiek (eventueel met CSU logo) te gebruiken en om de zak van een prullenbak te doen. Zo valt de zak niet in de prullenbak en wordt er geen afval bovenop gegooid. Dit bespaart de medewerker extra werkzaamheden en het oogt netter.

Ton Burggraaf

3. Instructievideo’s van werkzaamheden
(vlog)video’s maken van alle voorkomende werkzaamheden bij CSU waarin duidelijk zichtbaar is hoe je systematisch werkt of specifieke problemen aanpakt. Bijvoorbeeld de schoonmaak van een volledige hotelkamer, een vakantiewoning of een treincoupé. Maar ook specifieke zaken zoals het opmaken van een bed of contact hebben met bezoekers of gasten.

Nabila Aadmi

4. Time management system voor Leisure
De collega’s binnen Leisure (met verschillende taken) een aparte kleur druppel geven voor toegang tot de vakantiewoningen. Bijv. rood voor de schoonmaakmedewerker, blauw voor de beddendekker en groen voor de objectleider. Zo is in een kleurenschema op de tablet van de objectleider duidelijk te zien wat er gedaan is en wie waar is. Dit bevordert zowel de onderlinge communicatie als die met de klant/het park.

Anita Ramakers

5. Opfleuren van werkwagens door kinderen
De werkwagens die we nu gebruiken kunnen vrolijker en unieker. Het idee is om kinderen op scholen en in ziekenhuizen de werkwagens op te laten vrolijken door bijvoorbeeld een tekening te maken en deze op de werkwagen te laten drukken.

Mireille Haex

6. Bidon of drinkfles op werkwagens en -fietsen
Voldoende water drinken is belangrijk voor iedereen, zeker tijdens het werk. Om dit mogelijk te maken kan een bidon of drinkfles(houder) op de werkwagens en -fietsen geplaatst worden.

Alie Schilder

7. Universele werksteel
Het idee is om één steel te ontwikkelen waaraan alle veeg-, mop- en stofonderdelen geklikt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat er minder materialen nodig zijn op de werkwagen en je altijd de juiste steel bij je hebt.

Ria Louwerens

8. Opvallende stofzuigersnoeren
De meeste stofzuigers hebben zwarte snoeren die niet goed opvallen en waar mensen dus gemakkelijk over kunnen struikelen als ze deze niet zien. Het voorstel is om de zwarte snoeren te vervangen door of aan te passen naar gekleurde, opvallende snoeren die beter zichtbaar zijn, vooral in panden waar veel oudere mensen zijn.

De stemronde is gesloten. De 3 genomineerden zijn bekend!

Wil je op de hoogte blijven?
Volg ons op Facebook.

Benieuwd naar de ideeën van vorig jaar?
Bekijk ze hier. (2018)